Close Menu
Liman.azLiman.az
  • Düşündürən
  • Hamı üçün
  • Olmaz olsun
  • Örnək
  • Pozitiv
  • Şux qalın
  • Vau
  • Yaradıcılıq
  • Haqqımızda
Facebook Instagram YouTube
Liman.azLiman.az
ƏLAQƏ
  • Düşündürən
  • Hamı üçün
  • Olmaz olsun
  • Örnək
  • Pozitiv
  • Şux qalın
  • Vau
  • Yaradıcılıq
  • Haqqımızda
Liman.azLiman.az
Home » Soyuducunuzdakı təhlükəli qidalar: nəyi uzun müddət saxlamamalısınız?

Soyuducunuzdakı təhlükəli qidalar: nəyi uzun müddət saxlamamalısınız?

15/10/2024 12:14
Share Facebook Telegram WhatsApp Copy Link

Soyuducumuzda həftələrlə saxlanılan tez xarab olmayan qidalar sağlamlıq üçün potensial təhlükələrə çevrilə bilər. Zaman keçdikcə onlarda zərərli maddələr toplanır və saxlama müddəti keçməmiş olsa belə, istifadəsi riskli olur.

Liman.az Lent.az-a istinadla soyuducuda saxladığınız hansı qidaların təhlükəli ola biləcəyini təqdim edir.

Plastik qablaşdırmada pendir

Plastik qablaşdırılan pendirin tez-tez istehlakı metabolik pozğunluqlar və xərçəng riskinin artması da daxil olmaqla ciddi problemlərə səbəb ola bilər. Bu, plastik qablaşdırmanın hazırlandığı materiallarla bağlıdır. Mikroplastik hissəciklər pendir kimi yağlı qidalara asanlıqla nüfuz edir və qəbul edildikdən sonra endokrin sistemin məhvinə, xərçəng hüceyrələrinin inkişafına və koqnitiv pozğunluqlara kömək edir.

Alüminium qutularda tomat pastası

Alüminium qutulardakı souslar, tomat pastası və turşu qidalar da risk yaradır. Belə qutularda çox vaxt alüminium var, bu da endokrin sistem və qaraciyər üçün təhlükəli olan perfluorooktan turşusunu buraxa bilər. Orqanizmdə bir dəfə sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcək dağıdıcı proseslərə başlayır.

Dəniz balığı

Duzlu su balıqları dəniz suyunda olan toksinləri, o cümlədən civə və ağır metalları toplayır. Bu maddələr, hətta istilik emalından sonra da balıqda qalır və müntəzəm olaraq istehlak edildikdə, həzm və immunitet sistemlərinin işində ciddi pozuntulara, həmçinin müxtəlif xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər.

Böyük təsərrüfatlardan alınan tərəvəz və meyvələr

Fermer məhsulları, ləzzətli görünüşünə baxmayaraq, tez-tez pestisidlər, herbisidlər və nitratlar kimi kimyəvi maddələrlə distilə olunur. Bu, xüsusilə məhsuldarlığı və saxlama müddətini artırmaq üçün sürətləndirilmiş şəraitdə yetişdirilən alma, üzüm, çiyələk, pomidor və xiyar kimi məhsullara aiddir.

Yüksək yağlı süd məhsulları

Yüksək yağlı süd bədənə mənfi təsir göstərən daha çox sənaye kimyəvi maddəsini ehtiva edə bilər. Bundan əlavə, bu cür süd xolesterol səviyyəsini artırmağa kömək edir və ateroskleroz riskini artırır, bu da ürək-damar xəstəlikləri ehtimalını artırır.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

DİGƏR XƏBƏRLƏR

Liman

80 qəpiyə satılan məhsulun möcüzəvi faydaları

27/11/2024 15:40
Şux qalın

Streslə effektiv mübarizə – 4 vacib məsləhət

11/11/2024 09:58
Şux qalın

Ağızdan gələn qoxu, həll yolu, pis iyi aradan qaldırmaq

04/11/2024 16:35

Məşhur Kabi Leym Məkkədə – Foto

23/12/2024 09:30

Psixoloji məsələlər şou formata çevrilməməlidir – İlqar Kamil

19/12/2024 12:10

Qadınlara qadağan olan 5 bölgə – Foto

19/12/2024 10:06

Ramiz Rövşənin seçmə şeirləri

18/12/2024 10:20

10 saata 46 min manat: Tiktokun görünməyən tərəfi

18/12/2024 10:14

Yanğınsöndürən maşınlar hansı ölkədən alınır? – 1,3 milyon manat

18/12/2024 10:01

Kafe və restoranların gəlirləri 2 mlrd. manatı ötüb

17/12/2024 09:52

Sıfırdan biznes qurdu: sənaye nümunələri istehsal edirlər

14/12/2024 15:09

Əsgərliklə bağlı yeniliklər: Kimlər getməyəcək – Siyahı

13/12/2024 15:36

Ər arvadına 360 min verməyə məcbur oldu – Azərbaycanda

13/12/2024 10:35
Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
© 2025 by ruNDizayn.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.